I hvilket omfang overdrog en studerende rettighederne til software udviklet i forbindelse med bachelor-projekt til samarbejdsvirksomhed?
En studerende skulle som led i afslutningen af sin uddannelse arbejde med et bachelor-projekt. Projektet indebar et samarbejde med en virksomhed, hvorved den studerende forventeligt ville frembringe computer-software. Den studerende spurgte UBVA, i hvilket omfang denne overdrog rettighederne til softwaren til virksomheden, og om han gennem aftale med virksomheden kunne sikre sig mod dette.

UBVA svarede, at ophavsretten som udgangspunkt tilfaldt den studerende som frembringeren af softwaren. Rettighederne til softwaren kunne dog overgå til virksomheden i et vist omfang gennem aftale med den studerende. Denne aftale kunne være stiltiende. Det betød, at en række usikre forhold ville have betydning, når et evt. omfang af virksomhedens adgang til at anvende softwaren skulle fastlægges.

UBVA anbefalede derfor, at den studerende på forhånd indgik en skriftlig aftale med virksomheden, hvor virksomhedens adgang til anvendelse af softwaren blev fastslået. UBVA sendte et forslag hertil. UBVA anbefalede samtidig også de studerende at drøfte sagen med deres projektvejleder eller en anden relevant vejleder på studiet med henblik på at få kendskab til, hvad der var sædvanligt på dette område.

Besvaret d. Ukendt
AC Sagsnummer: S-2023-677

Print